п'ятниця, 12 березня 2021
FSC Україна презентує посібник щодо участі зацікавлених сторін у FSC сертифікації

Посібник ЗС

Зацікавлені сторони отримують можливість скористатися практичними рекомендаціями задля реалізації своїх прав та інтересів в рамках лісової сертифікації згідно з FSC національним стандартом.

У вересні ц.р. завершується 12-місячний перехідний період впровадження FSC національного стандарту системи ведення лісового господарства для України FSC-STD-UKR-01-2019 (https://ua.fsc.org/ua-ua/nasha-diyalnist/-07). Забезпечення конструктивної взаємодії між зацікавленими сторонами та підприємствами лісового господарства є невід’ємною складовою стандарту.

Задля розуміння прав зацікавлених сторін щодо лісів та лісогосподарської діяльності, механізмів їх реалізації в рамках практичного застосування FSC національного стандарту підготовлено практичний посібник. Посібник орієнтований передусім на місцеве населення, органи місцевого самоврядування, довкільні та соціальні неурядові організації та інші зацікавлені сторони. В контексті покращення розуміння змісту відповідних вимог FSC національного стандарту, підходів до інформування та залучення зацікавлених сторін до прийняття рішень щодо лісів та ведення господарства, посібник буде цікавий для лісогосподарських підприємств.

Презентація посібника, а також анонсування інших навчальних заходів за сприяння FSC Україна, що заплановано в рамках перехідного періоду, відбудеться під час дистанційного семінару о 10:00 24 березня ц. р. Програма семінару розрахована на 1,5 години і разом із посиланням на приєднання до відеоконференції, буде надіслана після завершення реєстрації.

Реєстрація учасників семінару здійснюється за посиланням
http://shguide2021.fsc.org.ua/ до 20 березня включно.

За додатковою інформацією звертатися до Павла Кравця
p.kravets@ua.fsc.org